Selecteaza limba:
Cum ne imbracam?

Haina face pe om sau nu? Ambele variante sunt discutabile. Dar indiferent care e varianta buna, hainele trebuie alese in asa fel incat sa puna in valoare personalitatea omului. Adevarata eleganta se obtine din acordul perfect intre haina, imprejurare si personalitatea celui care o poarta. Exista un al saselea simt care le spune unor femei cum sa poarte o rochie ieftina, ca si cand ar fi creatia unei mari case de moda. Un aforism, pe care ar trebui sa-l retinem toti, spune ca “ mai degraba un pic mai simplu, decat prea incarcat”. Si din pacate mai mult femeile, decat barbatii, ar trebui sa tina cont de asta. Trebuie sa fim constienti de faptul ca atunci cand ne imbracam, nu o facem pentru a epata, nici pentru a ii face in ciuda cuiva, trebuie sa dam dovada de moderatie si s-o facem doar pentru noi. Va trebui sa ne gasim un stil care sa ne avantajeze, sa reusim sa mascam anumite defecte sau imperfectiuni. Daca ai tenul palid, in nici un caz nu folosi galben si verde in tinuta ta. Daca nu esti prea zvelta, ai grija la dungi si creturi.

Dar inainte de toate, atat pentru tinuta vestimentara cat si pentru corp, prima regula este curatenia. Aveti grija ca hainele dumneavoastra, la fel si corpul, sa fie curate si ingrijite. Nu e la indemana oricui sa aiba mai multe perechi de pantofi sau costume sau rochii, dar aceste trebuie sa fie curate.

Tineti cont de accesorii, pentru ca si acestea va vor transforma intr-o persoana eleganta. O esarfa, o curea, o brosa, margele, toate acestea va vor pune in valoare tinuta. Neaparat, va trebui ca geanta si pantofii unei doamne sa fie de cea mai buna calitate. Daca puteti reduce costurile pentru o bluza sau o rochie, geanta si pantofii vor trebui alese cu grija. Invatati sa faceti eforturi de vointa si sa nu cedati tentatiei de a cumpara toate lucrurile pe care le-ati admirat la o prietena sau pe care le-ati vazut intr-o revista. Nu ar fi frumos ca de doua ori pe an sa ne triem garderoba, eliminand toate hainele cumparate si nepurtate, toate hainele demodate, toate hainele care nu ne avantajeaza? Exista in jurul nostru atatia oameni care s-ar bucura de ceva ce puteti darui.

Bijuteriile sunt podoabele care ne bucura si ne incanta. Atentie si la ele. Purtate in mod necorepunzator, nu vei face dovada bunului gust. Nu poti purta la birou perle, asa cum nu poti purta aur si argint in acelasi timp. Chiar daca ai multe bijuterii, incearca sa nu le porti pe toate odata, alege una care sa se potriveasca tinutei alese. Nici domnii nu pot fi uitati. Un barbat elegant nu ar trebui sa poarte nimic altceva in afara de verigheta (in cazul in care este insurat) si ceas. Totusi, un ac de cravata si o pereche de butoni originali, pot desavarsi eleganta unui domn.

Feedback
Close