Selecteaza limba:
Gentleman

Ce este cu adevarat un gentleman?

Adevaratul gentlemen are cateva tabu-uri pe care nu le incalca niciodata. Nu vorbeste de bani, de familie si de boli. Dar nu numai despre asta e vorba, ci sunt mai multe calitati care desavarsesc un gentleman. Poti fi crescut asa sau poti devi unul, autoeducandu-te. Totul depinde de tine si de modul in care vrei sa te perceapa lumea.

Un gentleman nu vorbeste niciodata despre bani in societate, nu se lauda ca ii are, dar nici nu se plange de lipsa lor.

 Un gentleman nu comenteaza gesturile sau vorbele sotiei, iubitei sau prietenei  in fata altora si nici nu ar certa-o vreodata in public.

Un gentleman nu vorbeste despre dificultatile pe care le are si nici nu-si impartaseste secretele.

Un gentleman reuseste cu succes sa isi domine pasiunile, sentimentele, emotiile pentru ca ramane stapan pe el in orice situatie, chiar daca este una disperata.

 Un genlteman mai mult asculta decat vorbeste, iar atunci cand o face niciodata nu jigneste si evita discutiile contradictorii.

Un gentleman este o persoana inteligenta si educata, care niciodata nu va incerca sa para superior celor din jurul sau.

Un gentleman nu incearca niciodata sa afle aspecte personale din viata interlocutorului sau. El stie sa pastreze distant, dar si discretia.

Un gentleman stie sa fie sarmant si sa se descurce in orice situatie.

Ce puteti face?

Nu aveti nevoie decat de vointa si auto-educatie. Pe langa stilul vestimentar, exista si reguli de comportare (de bune maniere) care va vor oferi  alura eleganta de gentleman pe care toti barbatii si-o doresc s-o aiba.

Incercati sa fiti politicosi si sa-i faceti pe cei din jur sa se simta bine.

Un om ingrijit ofera mai multa incredere decat unul cu o tinuta neglijenta.

Strangerea de mana intre barbati, ca forma de salut, nu trebuie niciodata refuzata. Refuzul poate fi considerata o ofensa.

In timpul unei discutii sau la masa, nu vei raspunde niciodata la telefon. In cazul in care e strict necesar, te vei scuza politicos si te vei retrage pentru a vorbi.

Niciodata nu te vei prezenta singur unei femei. Vei gasi un cunoscut care sa te prezinte.

Formele de salut sunt “Buna ziua” si “Buna seara”, iar atunci cand intalnesti o femeie, intotdeauna barbatul saluta primul.

Intotdeauna cand un barbat merge pe strada langa o femeie, el va merge mereu pe partea dinspre strada a trotuarului.

 Bunatatea, toleranta si blandetea sunt caracteristicile esentiale pentru un om bine crescut. Indulgenta fata de micile slabiciuni omenesti, respectarea modului de viata al fiecaruia sunt reguli de bune maniere si nu au legatura cu statutul social. Descoperim peste tot oameni plini de bun simt, de tact si constatam ca rangul social sau averea nu au importanta, cand e vorba de o comportare civilizata.

Cred ca am reusit sa descriu putin din regulile de baza care fac diferenta intre un barbat si un gentleman, dar mai ales ce ar trebui facut ca sa deveniti unul.

Asadar, fiti sau invatati sa fiti adevarati gentelmani. Femeile au atata nevoie de voi!

Feedback
Close